Bröllopsfotograf Skåne – med kärlek till bilden » Fotograf med kärlek till bilden - Bröllopsbilder, Porträtt, Familjefotografering

Hur går nu den häringa bröllopsfotograferingen till?

Jag står 2013 inför min fjärde säsong som bröllopsfotograf, och det är fortfarande precis lika roligt!

Ni kommer att få en mycket engagerad fotograf som är med med både hjärta och hjärna, som kommer att bli lite förälskad i er, som kommer att göra sitt yttersta för att ni ska få alla bilder ni kan önska er, och lite till. Som är duktig på efterbehandling och kan ge er snyggt designade album och hjälpa er att få förstoringar o.s.v i toppklass. Jag har så klart kamerautrustning anpassad för bröllop, ur Nikons proffssegment.

Så hur går det till då?

Ja, ett första steg är ju att ta reda på om jag är tillgänglig på ert datum, det sker enklast per telefon, 0709-396200 eller via mail, eller så använder ni det eminenta kontaktformuläret här på sidan, ni hittar länken högst upp näst längst till höger.

Och när vi stämt av det, så väljer ni antingen att boka ert datum på studs, och betalar då in 20% av den totala kostnaden för att säkra ert datum.

Det kan ju vara så att ni känner att det här är ett rätt viktigt beslut, vi ska i alla fall hänga många timmar på er bröllopsdag, och det hänger på mig hur det nu blir med bilderna, så ni kan ju vilja träffas innan ni så att säga slår till. Helt rätt tycker jag, man vill ju inte ha en gris i säck med sig på självaste dagen D. Då bestämmer vi en dag snarast för en fika, och vi kan ställa alla frågor och bekanta oss lite.

Hur vi än gör, med eller utan fördejt, så ska vi sedan boka in en tid ungefär en månad innan bröllopet för provfotografering och genomgång och planering av dagen. Den träffen sker bäst där vi ska fotografera på bröllopsdagen, är det möjligt kikar vi lite på kyrkan också. Det är skönt för både er och mig att ha känt lite på omgivningarna. De bilderna får ni gärna använda till programblad osv till bröllopet.

Jag hjälper er mer än gärna att planera så att det blir en så lugn och skön dag som möjligt. Oftast är faktiskt just fotograferingen det enda andningshålet under dagen, då är det bara ni, och ni behöver bara slappna av och vara just ni. Bara fokusera på all kärlek, så sköter jag resten. Jag stöttar lite, ber er kanske hålla handen och gå, sitta lite så där, viska något kärleksfullt till varandra, håll kanske handen lite där så blir det super! Men mer uppställt än så blir det inte. Jag försöker verkligen fånga det som är just ni, inte att få er att göra saker eller vara på ett sätt som inte känns avslappnat.

Resten av dagen försöker jag verka men inte synas, att finnas med hela tiden utan att störa. Och att fånga alla viktiga detaljer, som ni lagt ner er själ i för att få perfekta! Bukett och ringar får lite extra uppmärksamhet och kärlek.

Sedan när jag kommer hem är det dags att tömma minneskorten och säkerhetskopiera allt. Jag bläddrar igenom bilderna, det brukar vara 800-900 bilder ungefär… Så klart beroende på hur länge jag varit med.

Nästa steg är att gallra ur bildskatten, ta bort dubletter och blundbilder osv. Den rensningen går ett par tre varv innan jag har fått fram det bästaste. Nu borde det vara ungefär hälften kvar. Jag fotograferar alltid i något som kallas RAW-format, det innebär att bilderna inte blir riktigt klara i kameran, men man har mycket större möjligheter att arbeta med bilderna i efterhand. Så alla bilderna får en genomgång i Lightroom, det tar kanske någon minut och en dos kärlek per bild. De konverteras då också till de jpg-filer som ni sen får.

Sen är det svårt att hålla sig, det är ju så många fiiina! Så då blir det en liten sneak peek på bloggen.

Nu är det dags att göra ett bildspel med alla bilder, när det är klart så mailar jag er en länk som ni mer än gärna får dela med vänner och bekanta. Därifrån kan ni välja era förstoringar, i nästan alla paket ingår en printkredit för att jag vill att ni ska få möjligheten att uppleva riktigt bra förstoringar från ett superlab.De bilderna ni väljer ut till förstoringar får en skopa extra kärlek och en stund i Photoshop.

Apropå Photoshop, hur mycket retuch ingår i bildbehandlingen? Jag gör ingen makeover, men jag kan ta bort oönskade tillfälliga gäster som en plita eller något annat liknande, och som sagt var, alla förstoringar som går genom mig är top när de går till tryck. Då kan det röra sig om att ta bort skuggor under ögonen, jämna ut huden lite osv. Men det ska fortfarande vara du/ni på bilden.

Eftersom jag tycker att en snyggt designad fotobok av bra kvalité är det allra bästa sättet att förvalta bilderna på, så rekommenderar jag det varmt!

För att det ska bli riktigt bra så ska man satsa på några extra sidor, utöver de 10 som ingår, så får ni en bok som jag lovar att ni verkligen kommer att sätta värde på under många år fram över! Ett tips är att ge en mindre variant till era föräldrar t.ex. Det går t.o.m. att få en minivariant som går bra att ha i väskan.

Jag gör ett förslag till fotobok som ni först får se en digital version av där ni har möjlighet att uttrycka önskemål om eventuella ändringar och också välja till extra uppslag. Jag designar alltid en variant som jag tycker berättar historien från dagen på ett bra sätt, det brukar hamna på 20-30 uppslag per bok efter ett sex-timmars bröllop. Jag rekommenderar varmt att att budgetera för en ordentlig fotobok redan från början, önska er gärna extra uppslag eller uppgradering till en exklusivare bok i bröllopspresent t.ex. Bilderna för boken får också gå ett varv i Photoshop så att de verkligen är tiptop till det är dags att trycka dem.

Nu är det bara usb-minnet kvar. Ni får fyra mappar, två stycken från vår första fotografering och två från bröllopsdagen. En var med bilder anpassade för att publicera på webben och de andra två med de högupplösta filerna. Jag garanterar inte backup på era bilder hos mig efter leverans, så det är viktigt att ni gör det själva. Med på minnet ligger också en infofil med lite nyttig information.

Alla mina brudpar reserverar en plats i mitt hjärta och jag hoppas att vi syns igen, kanske för en bebisfotografering <3
 • Emma Freijjuli 11, 2014 - 7:59 f m

  Hej!
  Nu har jag frågat många fotografer och därför snurrar all information från alla runt i huvudet.
  Jag har fått svar att du kan vårt datum 30/8 i Helsingborg.

  Vi är intresserade av det paket som kostar 8000kr för 3 timmar. Ingår alla bilder från de timmarna? hur många ca blir det? Är alla redigerade och med fri användningsrätt utan logga?
  Vi vill ha bilder på:
  Vår vigsel 13:00 i raus kyrka ca 45 min, + en någon krambild ca 15 min.
  porträtt bilder vid kyrkans vackra omgivningar ca 45 min och sedan färdas vi 15 min till Rosenlundds gård där vi vill ha fler porträttbilder i 1 h (fantastisk omgivning även där).
  Fungerar detta? Tillkommer reseersättning? isf ca hur ser den kostnaden ut?
  tacksam för snabbt svar 🙂
  Ha en fin dag
  MVH Emma & Ulf

Din epostadress visas aldrig. Dessa fält är obligatoriska. *

*

*